maanantai 7. lokakuuta 2013

#17 Valmennus & kahdet kilpailut

Eli tässä nyt postausta toissaviikon viikonlopusta.

Perjantaina kokeen loputtua aikaisin lähdin jo Perniössä klo 14 perillä olleella bussilla. Tallilla odottelin jonkin aikaa Turusta tulevia ja kun he saapuivat lähdimme hakemaan loput ponit laitumelta. Siinä olikin sitten pientä säätöä, kun kaikilla muilla paitsi Nitalla Saken selässä oli myös käsihevonen, mutta ehjinä päästiin tallille asti. Menin perjantaina itsenäisen Riksellä ilman satulaa. Rikse oli ihan mukava, ei säätänyt kauheasti turhia, vaikka energiaa runsaasti riittikin. Kävimme siinä Hennan kanssa myös pienen maastokierroksen. Illalla keskityin matikan tekemiseen ja sänkyyn menin melko aikaisin.

Lauantaina oli seurakisat Kuusistossa, joissa hyppäsin Mortin kanssa metrin. Mortti oli ihan hyvä, tosin hieman väsähtänyt jo siinä vaiheessa kun pääsin selkään. Radalla väsymys painoi enemmän ja ennen uusinnan toiseksiviimeistä estettä Mortti oli jo valmis lopettamaan. Viimeinen este sieltä tuli sitten alas. Se ei jäänyt sen kummemmin harmittamaan, koska Mortti oli koko radan ajan tasaisen hyvä, omia mokia riittikin molempien edestä.


Sunnuntaina oli vuorossa aluekilpailut Raisiossa, Mortilla 90cm. Sunnuntaina Mortti oli laiskanpuoleinen, jatkuvasti sai olla pyytämässä eteenpäin. Perusradan viides este tuli alas, koska toin Mortin huonosti esteelle. Jäi vähän harmittamaan oma moka, mutta virheistä oppii. Rataan en muutenkaan ole kauhean tyytyväinen, en omalta osaltani enkä yhteistyöstäni hevosen kanssa.



Ensi valmennuksessa uudella energialla ja levänneemmällä hevosella uusi yritys, silloin on vuorossa Salossa aluekilpailuissa metri Mortilla ja 90cm Vaavilla. Viime viikonlopusta on tässä lähipäivinä tulossa videopostaus, jonka teimme Nean ja Miksun kanssa yhdessä. Luvassa on vähän parempaa menestystä...(:

10 kommenttia:

  1. kiva postaus ja kiva kun oli videot! eikä toi raision rata mitenkään kamala ollut :)

    VastaaPoista
  2. ekassa radassa sun käsi näyttää ihan sairaan kovalta, miltei nyit hevosta suusta! ja toisena huomautettavana, en tiedä huomasitko itse, mutta sinulla on ihan järkyttävät pikkarirajat kummassakin videossa! kisoihinhan pukeudutaan siististi ja tuo on hyvin epäsiistin näköistä-eteenkin aluekisoissa! muuten kiva postaus

    VastaaPoista
  3. Kiitos kritiikistä! En ole kyseistä seikkaa huomannut, mutta nyt kun sanoit, niin se pistää silmään tuolta. Ensi kerralla kiinnitän siihenkin huomiota (:

    VastaaPoista
  4. Etkö oo vähän iso Vaaville.... Ja ylipäätään poneille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Satu vastaa noista päätöksistä :)

      Poista
    2. Satu taitaa vaan olla liian kiltti sanomaan vastaan ;)

      Poista
    3. Mm.. Sori, oli tyhmät kommentit. Onnea noista ratsikouluoppilaiden mestaruuksista! :) Ja voisitko kertoa millainen Rikse on ratsastaa?

      Poista
    4. Kiitos(: Rikse on hevosena hyvin omalaatuinen, opettaa paljon! Kuuntelee ihan hyvin ja palkitsee ratsastajaa toimimalla paremmin, kun keskittyy ja oppii miten heppa toimii (: Kuitenkin Riksellä on menevän estehevosen sydän, joten usein se myös kuumuu, etenkin talvella kuumuu todella paljon(:

      Poista
  5. Mut ku tos jos just sanottiin et Satu päättää -ni mihin se ois liian kiltti sanoon vastaan kun ei oo mitään pyydetty? Kandeis lukee ajatuksella...

    VastaaPoista