maanantai 20. tammikuuta 2014

#24 Kuulumisia

Tosiaan, täällä blogissa on ollut hiljaiseloa lähes kaksi kuukautta... Noh, nyt elämää tulee takaisin! Olen vihdoin saanut tarvitsemani matskun erääseen postaukseen, joka koskee myös aikaa, jolloin meillä oli vain filmikamera... ;)

Tässä on ollut melkoisia kiireitä koulun kanssa-tälläkin hetkellä pitäisi kirjoittaa äikän puhetta, mainosanalyysiä ja muihin aineisiin vaikka mitä(moi vaan äiti(:). Joulukuun puolella oli viimeinen valmennus minun osaltani, muille se oli toiseksi viimeinen. Viimeisen valmennuksen aikaan olin Muuramessa kesäkoulussa tutustumani Sallan syntymäpäivää juhlimassa.

Synttärisankari!

Joulu menikin Perniössä, kotona, Perniössä ja Kairoksella. Suoraan koulusta perjantaina loman alkaessa lähdin siskoni Paulan kanssa viikonlopuksi Perniöön tallia tekemään ja samalla Paula otti mitat Mortilta, jotta saa meille suitset tehtyä! Se meni siinä, perjantaina menin Vaavilla, joka ei todellakaan tuntunut siltä, ettei sen kanssa oltu menty kahteen viikkoon. Vaavi oli siis erittäin mukava, en itse asiassa muista, että se olisi koskaan ollut kivempi! :) Lauantaina menin Mortilla, joka sekin oli erittäin mukava ja kotoisa. Ei sen enempää siitä viikonlopusta ole kerrottavaa, ihan tavallisia tallitöitä vaan tehtiin. :)

Pami oleili sateelta suojassa...

Joulupyhät vietin kotona. Maanantaina haettiin kuusi kotiin ja koristeltiin se, muutenkin katottiin, että kaikki on kunnossa. Aattona aamulla oli joulupuuron aika, jonka jälkeen melkeinpä heti lähdimme kirkolle aattohartauteen. Sieltä kävimme viemässä joulukortin perinteiden mukaisesti noin kilometrin päässä asuville tuttavillemme. Kotona sitten nautittiin jouluateria ja avattiin lahjat. Ilta meni kotona istuskellen ja puuhaillen.





Näiden lisäksi sain äidiltäni Kairosleirin ja siskoltani 100€ johonkin kevään matkaan(:

Jouluviikon perjantaina suuntasin jälleen Perniöön, tällä kertaa appariksi. Ida tuli myös mukaan, tosin lauantai-iltana. Leirillä oli pari vanhaa tuttua, joten myös uusia tuttavuuksia riitti! Perjantaina ratsastin Ponitan, koska sillä ei oltu menty kolmeen viikkoon, jonka kyllä tunsin selästä käsin... Ponista minulla ei muutenkaan ole kauheasti kokemusta, joten sanotaanko että meni päin ... paremminkin olisi todellakin voinut mennä. Lauantaina illalla ratsukseni tuli Vaavi, joka talvikäytöksellään oli tiputtanut aamupäivällä leiriläisen alas selästään. Pari kertaa se kokeili päästä juoksemaan alta, mutta muuten ihan mukavasti avuilla kulki. :) Sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina kävin maastot Riksen kanssa, maanantaina Liinan kanssa kahdestaan käymämme maasto oli ehkä yksi elämäni parhaimmista! Muuten aika kului tallissa(oli muuten hartiat jumissa kotiin päästyä) ja leiriläisten kanssa puuhaten, eräänä iltana oli hieman epätavalliset meikkaussessiot... Pääsimme myös yhdessä Idan, Minnan ja Pinjan kanssa pitämään leiri"kasteen", johon kuului muun muassa taikalaamoja ja ketterää toimintaa.









Liinan leirivideo ja Saran leirivideo

Uuden vuoden olin Saalemilla, oli aika huisi meno! Ensimmäinen päivä lähdinkin sitten Kräsän nuortenleirille Kairosmajalle, kolmatta vuotta peräkkäin. Siellä tuli lasketeltua päivä, käveltyä, käytyä avannossa(yli 10 kertaa), josta suoraan lumihankeen, opittua lisää kuninkaista ja ennen kaikkea pidettyä hauskaa ystävien kanssa. Ihana leiri, joka antoi taas aivan uudenlaisia voimavaroja arkeen! Kaiken lisäksi meillä oli ehkä maailman siistein kuljetus: kaksikerroksinen bussi+perävaunu. Kyllä.






Sitten alkoikin koulu ja viikonloppuna minun osaltani myös valmennus, suurella osalla oli jo yksi valmennus takanaan. Perjantaina emme ehtineet enää ratsastaa, joten siinä vain oleskeltiin loppuilta. Lauantaina oli estetunti ja minulla oli ratsuna Mortti. Ennen omaa tuntia kuvailin muiden tunteja ja oman tunnin alkaessa oli jo pieni kohmeus iskenyt. Nopeasti se siitä kuitenkin hälveni, koska Mortti oli aivan porsas. Se juoksi jokaisesta avusta läpi, eikä mikään oikein mennyt perille. Siinä sitten verryteltiin loppuja odotellessa ja sain hepan tarpeeksi kontrolliin, jotta oli hyvä jatkaa. Teimme ensin eräänlaista kolmikaarista harjoitusta, mutta väliin tuli ympyrä. Sen jälkeen hyppäsimme suoran muutamaan kertaan, koska en saanut Morttia tuotua täysin halutulla tavalla. Lopulta-olisiko ollut neljäs yritys-onnistui ja pääsimme jatkamaan. Hyppäsimme rataa(~90cm), joka koostui linjoista ja kaarevista teistä. Rata meni ihan hyvin. Lopuksi tultiin vielä kerran suora linja. Itsenäisinä menin Riksen(maasto, jo ennen tunteja), Mortin(maasto, ei päättynyt hyvin, koska Mortilta alkoi taas vuotamaan verta nenästä Rekkamäessä) ja Saken(elämäni mielenkiintoisimpia kokemuksia, välillä tuntui kuin olisin taas ollut alkeisratsastaja).




Koska lumi<3


Sunnuntaina oli koulutunti, jonka menin Mortilla. Mortti oli aivan ihana, oli jälleen miellyttävää ratsastaa ja olin erittäin iloinen huomatessani, ettei se enää roikkunut oikeassa ohjassa, jota se teki melko paljon viime kauden lopussa. Saatiin myös yksi täysin puhdas laukanvaihto, josta olin erittäin onnellinen(en sitä Mortin kanssa kauheasti treenaa, joten olin erittäin skeptinen...). Itsenäisistä ehdin ratsastaa Vertin, jonka kanssa tuntui melko samalta kuin Sakenkin kanssa.


Valmennuksen jälkeisenä maanantaina meille tuli saksalainen vaihto-oppilas, joka lähti sunnuntaina ystävyyskoulustamme. Heidän kanssaan kävimme mm. Fazerilla, Hvitträskissä, Porvoossa, Heurekassa ja Jääpuistossa. Viikko oli mukava, vaikkakin hektinen! Saksaan teemme vastavierailun toukokuussa, heti vapun jälkeen. :)

Sellaista olen siis viimeiset pari kuukautta puuhaillut, nyt ei pitäisi olla tiedossa suurempia hidasteita postailuun, joten vastaavaa taukoa ei (toivottavasti) ole luvassa! :)

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sulla! Liityin lukijaks! :)
    Käy kurkkaa munki ;) http://mimmijavuoksi.blogspot.fi/

    VastaaPoista