tiistai 26. marraskuuta 2013

#23 Valmennukset nro 8&9

Toissa viikonloppuna oli taasen valmennuksen aika. Nean kanssa lähdimme lentokentän Starbucksin kautta, Ikealla vaihto Saloon menevään bussiin ja Salosta kaupan kautta tallille. Perjantaina tullessamme kello oli jo sen verran paljon, ettemme enää menneet ratsastamaan. Jaettiin hepat ja loppuilta sitten vain oltiin, emme oikeastaan tehneet mitään järkevää.

Lauantaina oli koulutunti, olimme kaikki samalla tunnilla. Ratsunani oli Mortti. Tunnista ei jäänyt ollenkaan hyvä fiilis, teki mieli vain hukuttautua lähimpään mutalammikkoon. Oli pieniä pätkiä, jolloin Mortti toimi hyvin, mutta ne hautautuvat sen muun alle. Heppa oli taas alkutunnista todella vahva oikealle kädelle, joka vaikeutti muuta. Teimme pohkeenväistöjä uralle keskihalkaisijalta ravissa ja laukassa. Vasemmalle päin väistätäessä Mortti oli hyvä, mutta oikealle se oli melkoista lapaluisua ja kun siitä sai suoristettua ei Mortti enää liikkunut eteenpäin. Sen jälkeen välikäynnit ja siirryimme pääty-ympyrälle työskentelemään, teimme temponvaihteluita. Tämä sujui omasta mielestäni ravissa parhaiten kaikesta tunnilla tehdystä, laukassa se jälleen painoi oikealle kädelle.

Tunnin jälkeen menimme syömään ja siitä tulimme Riikan kanssa suoraan takaisin talliin ratsastamaan seuraavat itsenäiset. Menin Riksellä ja se oli ihana. En kauaa sen kanssa maneesissa työskennellyt, vain käynnissä, kunnes lähdimme Riikan ja Luken kanssa pienelle maastolenkille. Riksen jälkeen menin Volnalla ilman satulaa. Volna oli todella symppis, se oli ihan meno päällä, etenkin kun shettiksiä irtojuoksutettiin samaan aikaan, niin Volnakin meinasi lähteä mukaan hauskanpitoon! Volnalla ratsastuksen jälkeen tulimme Riikan kanssa rakentamaan radan sunnuntain estetuntia varten.


Ilta sai vähän erilaisen käänteen, kun minun suorastaan loistavasta ideasta johtuen lähdimme Ainon, Hennan ja Riikan kanssa kävelemään ABC:lle yhdeksältä, matkalle kertyi mennessä pituutta reilu 7 kilometriä. Takaisin päin emme ihan loppuun asti kävelleet ja tallilla loputkin meistä oli puolenyön aikaan perillä.

Sunnuntaina oli siis estetunti, ratsuna jälleen Mortti. Tunnilla Mortti oli todella kiva, koulunkin väänätminen olisi onnistunut. Rataa hypätessä toista kertaa sarjalle tuli omalta osaltani aivan järkyttävä hyppy molemmille osille, aivan järkyttävää katsottavaa. Tässä tunnista kooste:Itsenäisesti ratsastin Riksen, jonka kanssa työskentelin taas aluksi maneesissa, mutta lähdimme sitten maastoon Henna Vallulla ja Riikka Lukella. Kävimme rekkamäessä ja kyllä Vallun innokkuus yllätti, sekin kyllä pääsee ihan kiitettävää vauhtia...

En enää ratsastanut, vaan suihkun kautta lähtö bussiasemalle ja kotiin.

Viime viikonloppuna oli myös valmennus. Perjantaina en mennyt Perniöön, koska lauantaina oli koe, ah tätä lukiossa olemista! Kuitenkin kokeen jälkeen näin Nean keskustassa ja kävimme syömässä Raxissa ja siitä saatoin Nean junalle. Lauantaina lähdimme Riikan kanssa 12 lähtevällä bussilla kohti tallia. Salossa olleen vaihdon kautta saavuimme Perniöön 10 yli kaksi. Tallille tultuamme meillä oli suoraan estetunti. Menin aluksi Mortilla, mutta Ailan tuohduttua talvi-Vaaviin liikaa, vaihdoimme ratsuja. Lopputunti meni ihan hyvin sekin, hyvää harjoitusta seuraavan päivän kisoja varten.

Tunnin jälkeen menin suoraan itsenäisen Riksellä, jonka jälkeen en enää ratsastanut, mutta juoksutin Luken Sadun pyynnöstä. Ilta meni yhdessä oleskellen, itse olin todella väsynyt.

Sunnuntaina menimme Melkkilään kisoihin, tosin valmennettavista vain minä ja Riikka lähdimme. Menin Vaavilla 75cm(367.1) ja Mortilla 90cm(AM5). Vaavin kanssa tuli vikalle esteelle kielto, ihan oma mokani, mutta Mortin kanssa sain molemmista vaiheista puhtaat, joka oli tavoitteenani. En muista koskaan kisaradan tuntuneen noin hyvältä. Tallille tultua purimme nopeasti hevoset autosta ja melkein suoraan lähdinkin Juhan kyydillä Saloon.

Pahoittelut kuvien puutteesta, vähän tylsää luettavaa... Ensi kerralla tulee kuvia!(:

6 kommenttia:

  1. kivan näköstä menoa ja kiva postaus, ei olult ollenkaan tylsää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!(: jäi vaan vähän sellanen fiilis että tää tekstipainotus ei välttämättä oo niin mielenkiintoista, mutta kiva kun tykkäsit! :)

      Poista