perjantai 25. heinäkuuta 2014

#30 Unelma - mitä siitä seuraa

Blogin puolella on nyt ollut hiljaista, vihdoinkin olen saanut kännykästä lähes kaikki tiedostot synkronoitua niin saan tännekin materiaalia keväältä! Tämä postaus ei kuitenkaan liity niihin. Kesästä laitan vähän, mutta kuvien kera tulee myöhemmin erillinen kesäpostaus :)

Jos kaikki menisi "suunnitelmien mukaan", syksyllä odottaisivat ylioppilaskirjoitukset. Tällä hetkellä lukisin terveystietoa ja englantia aamusta iltaan osatakseni kaiken, koska kyseessä olisivat itselleni helpoimmat aineet, joista voisin saada parhaimmat tulokset. Talven panostaisin pitkään matematiikkaan, jotta voisin siitäkin saada hyvän tuloksen, mikä ikinä se sitten olisikaan. Keväällä ylppäreiden jälkeen menisin töihin ja sitten ennen kesälomaa saisin lakin päähäni kolmen vuoden työn jälkeen. Tekstin konditionaali taitaa vihjata jo aika paljon: jätän lukion kesken nyt kahden vuoden jälkeen. Miksi?

Lukio on tuonut minulle lähinnä stressiä ja jatkuvaa huolta, siitä huolimatta, etten jaksa kauheasti vaivaa sen eteen nähdä. Nyt on kotona ollut "puhetta" opiskelumäärästäni ylppäreitä varten ja erään tällaisen keskustelun lopuksi päätin, että nyt riittää. Radikaali päätös, joka yhä pelottaa. Ei, en kadu, olen kuitenkin onnellinen. En tosin vielä ole ilmoittanut lukiollekaan, mutta takataskussa on jo yksi varma vaihtoehto ensi vuodelle. Lukiota en siis varsinaisesti seuraavaan opiskelupaikkaani tarvitse, menisin kuitenkin Ypäjän Hevosopistolle, joten tämä päätös ei niin kauheasti muuta lähitulevaisuuttani.

Useamman vuoden minulla on ollut yksi unelma, jota en vielä paljasta. Tällä hetkellä kaikki viittaa siihen, että pääsisin ainakin vuodeksi maistamaan tätä unelmaa. En halua vielä tänne blogin puolelle paljastaa kyseistä juttua, koska pari asiaa ovat vielä epävarmoja. :) Pian täältäkin kuitenkin löytyy tietoa ensi vuoden ohjelmasta, onnistuu tuo juttu tai ei!

Kiitos myös jokaiselle, joka jaksaa lukea blogia täysin epäaktiivisestä päivittämisestä huolimatta! :)

4 kommenttia:

  1. Mitä sä nyt neinaat, haetko johonkin kouluun vai jäätkö ulkomaille? Siis tän jälkeen kun toi jakso tuolla loppuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vielä mysteeri! :D Alkuperäisenä ajatuksena ois mennä Ypäjälle tän jälkeen, mutta enään en ole todellakaan varma, että tuleeko tässä niin käymään. Uskon, että työkokemus ja taidot painaa enemmän ulkomailla, kuin paperit koulusta, jota kaikki eivät tiedä kuitenkaan. Täällä, jos kaikki menee hyvin, on mahdollisuus suorittaa BHS(British Horse Society):n levelsejä, jotka taitavat vastata aika paljon Ypäjän ammatillisen tutkinnon sisältämiä osia, ainakin sen perusteella, mitä mun pomon kanssa nopeasti niistä puhuttiin. :) Päätös tulee muodostumaan ajan kanssa, yhteishaku kuitenkin on vasta talvella ja näiden kuukausien aikana ehtii tapahtua paljon, mikä tulee vaikuttamaan päätökseeni ja vuosi, jonka nyt varmasti olen täällä on vielä pidempi aika. Myös niiden levelsien mahdollinen suorittaminen vaikuttaa paljon siihen, että palaanko Suomeen hankkimaan ammattipätevyyttä. Vain kaksi vaihtoehtoa on siis kuitenkin tän jälkeen: jään ulkomaille oppimaan tekemällä tai hankin Ypäjältä hevosenhoitajan ammattitutkinnon. :)

      Poista