lauantai 18. lokakuuta 2014

#34 Työpaikka

Nyt päästään itse asiaan, minun työympäristöön täällä! Ihan "peruspostauksia" varten on jo pari ideaa: esittelen työympäristön lisäksi työpäivän rutiinit ja vähän lähintä "kylää" eli Cobhamia. Jos jokin muu asia kiinnostaa tai jätän jonkun kohdan epäselväksi, niin kommenttiboksiin voi laittaa ideoita ja kysymyksiä! :)

Olen siis töissä pienehköllä yksityisellä estetallilla. Täällä on hevoset kolmessa eri rakennuksessa, isoimmassa on kuusi karsinaa ja satulahuone plus solarium/harjauspaikka, pesupaikka ja ruoat, toisessa on viisi karsinaa ja vähän kauempana on vielä kaksi karsinaa. Pomoni hevosia näistä on kolme ja loput ovat yksityisiä. Täällä "livery", jota parhaiten kuvaa täysylläpito, tarkoittaa, että me työntekijät hoidamme hevoset päivittäin, aina karsinoiden siivouksesta ja varusteiden puhdistuksesta hevosten pesuun ja ratsastamiseen. Monet omistajista käyvät kerran tai pari viikossa, jotkut enemmän ja vähemmän. Hintaan kuuluu, että joku meistä, vaihdellen vähän päivittäin ja riippuen hevosesta, tallin puolesta ratsastaa hevosen kolme kertaa viikossa, toki omistajien tulemiset vaikuttaa määrään.












Kaikki hevoset tarhataan yksin, tosin ei mihnkään pikkupläntteihin, vaan kaikilla on tilaa ympärillä enemmän tai vähemmän. Suurin osa tarhoista on toisissaan kiinni, mutta kolme sijaitsee erikseen vähän eri suunnassa. Hevoset pyritään tarhaamaan mahdollisimman pitkäksi aikaa, mutta ratsastettavat vaikuttavat hyvin paljon, kuinka kauan kukin hevonen ehtii olla ulkona päivittäin. Suurin osa ratsastuksesta täällä tapahtuu kentällä. Kenttiä on kaksi: pienempi kenttä, jonka pohjaa en oikein osaa kuvailla, siinä on hiekkaa, jonkinlaista kangasta ja vähän muuta sekä reippaasti isompi nurmikenttä, jota käytetään vähemmän. Maastossakin tulee käytyä melko paljon ja jonkin matkan päässä olevassa metsässä on virallinen ratsastuspolku, jonne yleensä maastoreissut suuntautuvat. Kentistä eikä tarhoista ole tähän hätään kuvia, laitan myöhemmin jonkin toisen postauksen sekaan kuvat niistäkin. :)


4 kommenttia:

  1. kiva esittely paikasta, voisitko kertoa tarkemmin omistajasta? Ja ketä muita siellä on työssä? ja toi postaus päivästäsi kuulostaa kivalta, odotan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! voin tehdä jonkinlaisen postauksen meidän porukasta täällä jossakin välissä :)

      Poista
  2. Ihan sika kiva lukee sun kuulumisia täältä! Onkos sun sormi jo parempi?
    Itekki oon aiemmin miettinyt että ois ihan huippua lähtee ulkomaille ratsastaa ja hoitaa hevosia, mutta mun vanhemmat ei tykkännyt asiasta yhtään... Oo onnellinen että oot sinne päässy ja eiköhän kaikki ala sujumaan entistäkin paremmin ajan kanssa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, itellekki kiva kirjottaa vähän ylös! :) eipä se kauheesti oo, enään ei tosin oo sellasta pysyvää kipua, vaan jos sitä käyttää "väärin" ni sit vihlasee, tosiaan murtunuman pitäis parantuu parin viikon sisään ni luulis et helpottaa :D mä oon puhunu äidille halusta lähtee jo vähän pidempää ni ei tullu yllätyksenä, lukion jälkee vaa lähet, voin sanoo et on huippuu ja tosiaankin oon onnellinen et pääsin lähtemään :P :)

      Poista