tiistai 2. joulukuuta 2014

#39 Luukku 2: Vapaa-aika

Vapaa-aikaa täällä on käytännössä illat ja vapaapäivät. Hevosalaa ajatellen työtunnit täällä on todella helpot: työt alkaa yleensä vasta kahdeksalta, loppuu jo viimeistään kuudelta ja viikottaisia vapaapäiviä on kaksi. Tämän lisäksi on vielä erikseen lomapäivät, eli Suomeen päästäkseni kahden viikon päästä ei minun tarvitse tehdä ylimääräisiä päiviä tai muuta vastaavaa :D

Illat etenkin nyt talvella menee vain sisällä istuen, yleensä pidän yhteyttä Suomeen sosiaalisen median kautta iltaisin. Tarpeen mukaan täytyy pyykätä ja tiskata yms. Viikonloppuisin katson aina XFactorin, siitä on muodostunut perinne, mutta kahden viikon päästä se loppuu niin pitää keksiä muuta katsottavaa! TV-tarjonta on onneksi laajaa ja kaikkeen makuun sopivia kanavia ja ohjelmia on lukusia eli tylsät hetket on pelastettu :) Olohuoneessani olevan ison TV:n lisäksi yläkerrassa makuuhuoneessa on myös pieni DVD-soittimen kanssa, mistä voin katsoa elokuvia mukavasti sängyssä maaten. Kun oli vielä valoisaa töiden jälkeen kävin lenkeillä tai kaupassa ja hoidin kanat tarpeen ja ajan mukaan. Lähin kauppa on Sainsbury's parin kilometrin päässä. Kyseessä on iso paikka josta saa kaiken aina hiustenleikkuusta ja uusista vaatteista elektroniikkaan ja ruokaan.


Vapaapäivisin yleensä suoritan kämpässä kokonaisvaltaisen siivouksen, samalla kun kuuntelen musiikkia ja säädän tietokoneen kanssa. Siskoni asuu Japanissa, joten vapaa-aamut ovat melkeinpä ainoita mahdollisia ajankohtia, jolloin ehdimme juttelemaan. Käyn kaupassa ja hoidan muut mahdolliset juoksevat asiat, kanat saavat myös suursiivouksen. Vapaapäivisin olen tehnyt myös pari isompaa reissua(Lontoo&Oxford) joista kirjoitan erillisen postauksen. Kävin myös päähänpistosta, tietämättä mitä edes on ohjelmistossa, elokuvissa "seuraavassa" kaupungissa Esherissä, minne pääsee bussilla todella nopeasti. Cobhamissa on tullut useaan otteeseen käytyä vain kävelemässä, siellä kun ei kovin paljoa nähtävää ole, mutta välillä on tarve päästä pois samasta ympäristöstä... Cobhamissa on kaikki peruskaupat, mutta nuorille siellä ei ole kauheasti tarjontaa Starbucksin ja Costan lisäksi. Asiaan vaikuttaa, että kyseessä on yksi koko Englannin kalliimmista asuinalueista :D Viihtyisää ja turvallista täällä kuitenkin on, pimeälläkin uskaltaa liikkua ja tänne johtavien teiden päässä on portit, joten ulkopuoliset eivät pääse kulkemaan täältä läpi.


Cobhamin high streetin toinen pää johtaa joen rantaan, jossa maisemat ovat ihanat!
Cobhamin "pääkatu"
Vapaapäivinä urheilen, mutta määrä riippuu ihan työviikon raskaudesta ja omasta kunnosta, esimerkiksi kipeänä/kipeäksi tulossa olevana pyrin käyttämään vapaapäivät lepäämiseen, jotta jaksan seuraavan työviikon tehdä täysillä. Usein olen myös leiponut ja vienyt lopputuloksen työkavereiden, asiakkaiden ja kämppäni omistajan puutarhurin syötäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti