lauantai 6. joulukuuta 2014

#43 Luukku 6: Pomon parhaat - Kootut neuvot ja vinkit

Näiden lähes neljän kuukauden aikana on tullut opittua aivan älyttömästi, neuvoja olen saanut niin pomolta kuin headgirliltä joten ajattelin jakaa osan niistä tännekkin! Nämä on minulla toiminut, mutta kaikki ovat yksilöitä joten kaikki ei aina toimi samalla tavalla kaikille ja voi olla vielä parempi tapa olemassa :)

Klippaus

Tee suunnitelma, missä järjestyksessä etenet hevosen läpi äläkä jatka eteenpäin ennen kuin olet tyytyväinen alueen lopputulokseen.
Jalkojen jänteiden kohdalla kannattaa nostaa kavio, jotta jänteen alueesta tulee tasaisempi.
Klippaa ensin aina vastakarvaan, jonka jälkeen mene klippaustasi "vastaan", jotta saat jäljet pois.

Karsinoiden siivous

Älä ota vähän sieltä, vähän täältä, vaan mene järjestelmällisesti karsinan ympäri, kooten puhtaat oljet/purut seinille, likaiset joko oven luo kasaan, kottikärryyn tai mönkijän peräkärryyn.

Ratsastus

Ei ole yhtä oikeaa tapaa ratsastaa, esimerkiksi vrt lännenratsastus ja kouluratsastus: aivan erilaiset mutta kumpikaan ei ole väärin.
Ratsasta jokaista hevosta yksilönä.
Asettaessa/taivuttaessa älä tee pidätettä samanaikaisesti.
Laiskalla hevosella laita hevonen liikkumaan ennen työskentelyn aloittamista(esimerkiksi ratsasta alkuravit ja -laukat pitkin ohjin).
Ratsastaminen on ainakin yhtä paljon mielellä kuin avuillakin tekemistä, eli esimerkiksi ennen kuin pyydät hevosta raviin ajattele jo olevasi ravissa.
Ympyrällä ratsastaessa keskity, että hevonen kulkee tasaisella ympyrällä valumatta. Korjaamiseen auttaa hevosen suoristaminen, eli jos hevonen on vahva, tulee asettaa ulospäin, tarvittaessa kannattaa siirtää oma katse ulospäin tueksi.
Esteillä pidä huoli, että paino säilyy jalustimilla ja peppu pois satulasta(vrt. kenttäratsastus).

Lanaus

Aja joka kerta eri reittejä eri suuntiin.

Ruokinta

Käytä kärryn pohjalta viimeiset ruoat ennen uusien laittamista, jottei sinne keräänny pölyä.
Käännä heinäverkko kaksin kerroin ennen täyttämistä. 

1 kommentti: