keskiviikko 3. joulukuuta 2014

#40 Luukku 3: Vapaapäivien matkat: Lontoo & Oxford

Unohdin kahdessa viimeisessä postauksessa kokonaan: iso kiitos Emmalle uudesta bannerista! Ennen tätä oli myös Riikan tekemä banneri käytössä.

Vapaapäivinäni olen tehnyt tähän mennessä kaksi isompaa reissua, Lontoossa kävin päiväreissulla jo ihan syyskuun alussa, keskiviikkona 3. päivä, mutta Oxfordissa olinkin sitten yön yli 22.-23.10. Huomenna tosin menen uudestaan Lontooseen tapaamaan ystävääni ja yövyn myös Lontoossa! Lontoossa kävin ihan vain turistina, mutta Oxfordin matkan "perimmäinen syy" oli Rixtonin keikka 22. päivä, mutta samalla sain aimo annoksen muutakin kun seuraavana päivänä oli aikaa kierrellä ennen junan lähtöä ja keikkapaikalle kävellessä reitti meni Oxfordin keskustan läpi.  Täältä Cobhamista on juna-asemalta todella hyvät yhteydet omasta mielestäni, kaksi kertaa tunnissa menee junat kumpaankin suuntaan, toinen Lontooseen ja toinen jonnekin Lontoosta. Matkan varrella on myös suuria liittymäpysäkkejä, joissa vaihtamalla pääsee helposti minne haluaa.


Lontoossa halusin vain kierrellä katsomassa turistinähtävyyksiä, siinä vaiheessa olin ollut täällä vasta alle kuukauden, joten muulle ei ollut tarvettakaan. Parasta tässä matkassa oli vapauden tunne: Minulla ei ollut tarkkaa suunnitelmaa(Buckinghamin palatsi ja Big Ben olivat ainoat kohteet), joten kävelin vain ympäriinsä melko päättömästi, aloitin joen vartta pitkin Big Beniltä ja siitä Taten ohi, jossain välissä käännyin jollekin kadulle ja jatkoin miten huvitti.






Herkuttelin Buckinghamin palatsin läheisessä kahvilassa ensimmäistä kertaa muuton jälkeen jonkun muun tekemästä ruoasta. Victorian aseman läheisyydessä päätin käydä ostamassa Tähtiin kirjoitettu virhe(The Fault In Our Stars) -kirjan ja kävellessäni kohti Sainsbury's:iä nurkassa, vähän piilossa oli istumassa mies, joka toivotti kaikille hyvää päivänjatkoa(have a nice day). Jännä kuinka pienet asiat piristävät aivan älyttömän paljon. Vielä paremmalle tuulelle tulin, kun näin hänen ilmeensä palatessani ja antaessani hänelle rahaa. Mitä jäi käteen tästä reissusta? Ei ainakaan rahaa, mutta onnellinen tyttö, joka muisti jälleen miksi lähti ja jolla oli energiaa runsaasti seuraavana työviikkona! :) Päivän aikana tuli käveltyä vähintään 20 kilometriä, mutta sää oli todella hyvä - melkeinpä liian kuuma - joten ulkona oli mukava kävellä.

 
Juotua tuli paljon... :D
Oxfordin reissu oli vähän enemmän suunniteltu, mutta keskiviikon vietin käytännössä jonottaen keikkaa varten. Jonossa oli alkupäässä(itse olin ensimmäinen tosiaan :D) todella mukavia tyttöjä, joiden kanssa juttelin aika paljon odottaessa. Päädyttiin myös osan kanssa O2 Academy Oxfordin(keikkapaikka) Instagram-kuvaan(minä omatekoisen suomenlipun kanssa kun "aito" unohtui kämppään...) Keikkaa ennen näimme, kun Rixton meni sisään ja sain rumpalin Lewin kanssa yhteiskuvan. Keikka oli elämäni paras, fiilis oli katossa koko ajan, mutta häiritsevää tönimistä ei ollut! Keikan jälkeen kävelin hostellille, joka oli juna-aseman vieressä.



Lämppärinä toiminut Young Kato oli myös ihan huippu!!

Seuraavana päivänä aamulla söin hostellilla englantilaisen aamiaisen ennen kuin lähdin kävelemään kaupungille. Ajattelin, että kävelen joen vartta menevää polkua pitkin jonkin matkaa ja tulen takasin "kolmiona" Oxfordin keskustan läpi. No, päädyin lähtemään väärään suuntaan ja tunnin verran rauhallisesti olin kävellyt, kun päätin, että nyt voisin kääntyä. Tilanteen tajuttuani ei auttanut muu kuin kävellä sama matka takaisin ja siitä edellisen päivän kanssa samaa reittiä keskustaan :D Kiertelin vähän katselemassa, kävin Starbucksissa, jossa sain nimeni väärin ensimmäistä kertaa ikinä tavauksesta huolimatta ja ostin Poundlandista kuulokkeet ja evästä kotimatkalle. Junassa nukahdin ja kun konduktööri meni ohi sai hän herätellä minua lippua varten, mutta muuten matka sujui loistavasti!





2 kommenttia:

  1. Et sattunu näkemään puluja ruokkivaa miestä -niinkuin silloin kun "juoksimme läpi tärkeät paikat"? Uusi versio nimestäsi oli :D

    VastaaPoista