maanantai 8. joulukuuta 2014

#45 Luukku 8 - Suosikkeja töistä

Tässä on pari juttua, jotka nousevat suosikeiksi eri kategorioissa! :)

Suosikkihevonen

Tässä on kuukausien aikana ehtinyt pari heppaa jo vaihtua, mutta samalla on muodostunut suosikkejakin. Kaksi on kuitenkin muiden yläpuolella. Maestro menee heittämällä kärkikaksikkoon. Maestro on tallin "huonoin" hevonen, jytky metsästyksessä käytettävä, mutta luonteeltaan aivan puhdasta kultaa. Maestro tekee aina parhaansa, ei hötkyile pienistä, hoitaessa kiltti, ratsastaessa kuuntelee apuja, vaikkei haluaisikaan niiden mukaan toimia ja sillä on sellaista lapsenomaista innokkuutta esimerkiksi kisoihin valmistauduttaessa. Siis todella hellyyttävä tapaus. "Huonoutensa" eli ruumiinrakenteensa ja fyysisten ominaisuuksiensa takia Maestron ratsastettavuus ei ole tosiaankaan muiden hevosten tasoa, mutta istunnan treenaamisessa, johtuen hyvin epätasaisista ja välillä tasapainottomilta tuntuvista askelista ravissa ja laukassa, Maestro on aivan täydellinen. Ja sitä kun siinä treenaa niin ne askeleetkin paranee. ;)


Toinen suosikki on Benny. Benny on todella säikky, aivan pienet ja turhat asiat saavat hepan säikkymään ja olemaan menemättä esimerkiksi koulun päätyihin. Suurin ongelma Bennyn säikkymisessä on, että jos koitat saada sitä liikaa pois mukavuusalueelta Benny nousee pystyyn eli pelottavia asioita pitää lähestyä erittäin vähitellen. Hoitaessa Benny on helppo tapaus, taluttaessa tosin tämä säikkyvyys tulee esiin jatkuvasti ihan naurettavissakin tilanteissa. Bennyn ratsastaminen on palkitsevaa, koska virheet ja niiden korjaantumisen huomaa heti. Esimerkiksi kerran hypätessä pomo pyysi keskittymään siihen, että hyppyihin mukaan pääseminen olisi luontevampaa eli sen sijaan, että lähden syvältä satulasta olen jo siirtänyt jalustimille enemmän painoa valmiiksi. Treenatessa siirsin keskittymisen kokonaan tähän ja en tuonut tarkasti esteelle, minkä takia hypyt lähtivät kaukaa. Benny on helppo ja kiltti, mutta myös erittäin osaava hevonen.


Suosikkityötehtävä

Työtehtäviä on paljon erilaisia ja vain yhden suosikin valitseminen on vaikeaa. Ratsastus ohjattuna menee ykköseksi, mutta pomo ei todellakaan aina ehdi tunteja antamaan, joten ratsastus ei ole sinällään lemppari(vaikka se kivaa onkin!). Ohjattujen tuntien jälkeen kivointa on ollut, kun on päässyt vähän erikoisimpia juttuja varten pomon mukaan. Tähän mennessä olen ollut pomon mukana, kun hän kävi hyppäämässä kisahevosillaan tuttunsa luona paikassa, jossa oli jättimäinen kenttä, kisoissa auttamassa kaksi kertaa ja viemässä yhden hepan takaisin pomon luo. Tykkään olla etenkin kisoissa, sydän sykkii niin vahvasti esteille ja kilpailemiselle hoitajanakin!

(Pahoittelut laadusta liikkuvassa hevosrekassa)
Suosikkiviikonpäivä

Oma työviikkoni on pe-ti eli vapaapäiviä ovat keskiviikko ja torstai. Jos en tee mitään erikoisempaa vapaapäivinä on vähän tylsääkin, joten suosikki on perjantai. Vapaiden jälkeen on energiaa töissä ja perjantaisin yleensä ratsastetaankin joten hommaa on monipuolisesti.

Muita asioita, joista pidän

1. Meillä on töissä radio päällä koko ajan - näin musiikkia rakastavana se on erittäin iso bonus!
2. Aurinkoiset aamut - Karsinoiden siivoaminen ei ole yhtään niin raskasta kun aurinko paistaa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti