lauantai 7. marraskuuta 2015

#51 Työpaikka

Huhtikuun alussa muutettiin täysin uusiin tiloihin vähän lähemmäksi Lontoota Esheriin. Kun aloitin täällä työskentelyn oli muutto jo tiedossa ja sen piti olla aikaisemmin, mutta rakennustöiden viivästymisen takia muutto myöhästyi ja muuttaessa täällä oli vielä töitä kesken. Nyt juuri aloitettiin kävelytyskoneen rakentaminen ja sen jälkeen pitäisikin kaiken olla valmista!Päätallin "takana" on rakennus, jota kutsutaan yleensä ladoksi(engl. barn). Toisella puolella on kolme karsinaa ja toisella puolella on meidän heinä-, olki- ja välinevarasto. Kuvasta poiketen siinä on nykyään myös kaksi karsinaa, missä näkyy mönkijä ja ovi. Ne lisäsivät kokonaiskarsinamäärää kahdella, eli nykyään meillä on 17 karsinaa. Pomo ei kuitenkaan ole ajatellut ottaa niitä vakituiseen käyttöön vaan ne ovat vara-/jonokarsinoita.
Meillä on iso hiekkakenttä ja vähän isompi nurmikenttä. Hiekkakentän laidalla olevaa "mökkiä" ei näy kuvissa, mutta siellä on penkit ja pöytä lähinnä tuntiasiakkaiden mukana tulevia ja pomoa varten, jotta pääsee suojaan säältä. Parkkipaikkakin on tilava, mikä on kätevää, koska niin vieraiden kuin omatkin trailerit ja hevosrekat mahtuvat hyvin ja liikkuminen on helppoa."Päätallissa" on 13 karsinaa, vesiboksi lämpimällä vedellä, kaksi hoitoboksia, satulahuone, pyykki-/loimihuone ja vessa. Kaikissa karsinoissa on sisällä yhdessä kulmassa kaappi, jossa pidetään kyseisen hevosen sillä hetkellä käytössä olevat loimet, suojat ja usein myös omistajan varusteita on kaapissa. Molemmissa hoitobokseissa on solariumit, joten hevosten kuivattaminen ja klippaaminen onnistuu helposti talvellakin. Keskellä on nurmialue, jossa on käveleminen kielletty, mutta muun muassa allekirjoittanut rikkoo sääntöä aina välillä... :DSatulahuoneessa on kaikkien hevosten varusteilla omat paikkansa, mutta satulatelineitä ei ole tarpeeksi, joten osaa satuloista säilytetään pyykkihuoneessa. Satuloiden alla olevat laatikot ovat satulahuopia ja romaaneita ynnä muita sellaisia varten ja takaseinällä olevissa kaapeissa on pomon avopuolison loimia. Niin meitä työntekijöitä kuin asiakkaitakin varten satulahuoneessa on myös astioita, mikro, leivänpaahdin, jääkaappi, vedenkeitin, teetä&kahvia ja tiskikone. Seinillä on kuvia pomosta, joita löytyy myös vessasta kisoista saatujen kylttien lisäksi. Pyykkihuoneessa on tangot kaikille hevosille sillä hetkellä käytössä olevia loimia varten ja lämmitetty kuivausteline pyykkejä varten. Meillä on oma teollinen pesukone ja aina välillä pestään muidenkin ihmisten loimia.

Tällainen on siis yksinkertaisesti työympäristöni :) Aluksi melkein pelotti koskea mihinkään, kun kaikki oli niin uutta ja puhdasta, mutta nyt on jo käytön jälkiä pinnoissa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti