maanantai 23. marraskuuta 2015

#54 Suurimmat Suomi-ikävän aiheuttajat

Ulkosuomalaisena huomaa aivan uusia puolia kotimaastaan ja sen tarjonnasta. Jotkut asiat ovat useammin läsnä ja sitten on asioita - useimmiten syötäviä - joita yhtäkkiä tekee hirveästi mieli ja kismittää, kun ei voi vaan kipaista kauppaan. Tähän postaukseen on koottuna asioita, joiden takia mun tekisi mieli hypätä seuraavalle lennolle Suomeen!

Perhe

Meillä on pieni, kolmen hengen perhe +isä ja vaikkei arki ole aina ruusuilla tanssimista on perhe silti tärkein. Tosin ensimmäisen täällä vietetyn vuoden aikana todennäköisyys koko perheen koossa olemiselle olivat aika huonot, koska siskoni oli 9kk siitä Japanissa :D Vanhempani ovat eronneet ja isäni asuu reilun 500 kilometrin päässä Kiuruvedellä, joten tapana oli vierailla siellä kaksi kertaa vuodessa. Nyt sekin on huomattavasti hankalampaa! Ensi vuoden puolella ajokortti onneksi auttaa ja voin itse tehdä nopean visiitin sinnekin Suomi-lomien aikana.

Viime "joululomalla" oltiin kaikki kotona, siskoni saapui Suomeen päivää ennen minun lentoa!


Ystävät & Perniö

Ystävät ja kaverit ovat aina olleet tärkeässä osassa mun elämää. Täällä olen tutustunut muutamaan aivan ihanaan tyyppiin, mutta töiden takia niidenkin suhteiden ylläpito on ollut vaikeaa, vielä vaikeampaa on uusiin ihmisiin tutustuminen. Suomessa elin aika aktiivista elämää, kun koulun lisäksi pyörin sekä kräsällä että perrassa niin yhtäkkiä kun ei ollutkaan mitään muuta kuin työt oli sopeutuminen vaikeaa. Viime keväänä aloin pikkuhiljaa sitten keräämään lisää juttuja helpottamaan tätä kaipuuta. Myös itse kilpailemista on ikävä, joka pahenee vain kun on pomon tai asiakkaiden mukana kisoissa!

Tämä kuva on Lontoosta kylläkin: Marski kun oli perheineen täällä pari päivää ennen perheystäviensä luokse menoa niin päästiin täälläkin näkemään!

Talvi

Suomessa ollessa sitä tulee aina valitettua kuinka on liian kylmä ja lopputalvesta haluaisi jo lumesta eroon. Viime talvena täällä oli tasan yksi lumipäivä - ne lumet sulivat iltaan mennessä - ja lämpötila nousee suurimman osan ajasta nollan yläpuolelle päiväsaikaan. Lumettomuus tuo mukanaan myös pimeyden vahvistumisen eikä ulkona oleminen siis ole kovin mieltäylentävää.

Viime vuoden ainoa lumipäivä!

Ruoka

Kaikkia ruokia en tosiaankaan kaipaa ja joitakin juttuja täältä haluaisin Suomeen, mutta on suomalaisia ruokia, joille en ole löytänyt vastinetta. Ehkä arvattavissa olevat ruisleipä ja salmiakki ovat useimmiten mielessä, mutta lista ei lopu siihen. Muita ovat muun muassa mämmi, tippaleipä, karjalanpiirakat, Fazerin suklaa, salmiakkijäätelö, dippijauhepussit ja etenkin pinaattiletut! Täällä Lontoon alueella on monia paikkoja, joista saa suomalaisia&pohjoismaalaisia tuotteita, esimerkiksi Lontoon merimieskirkko, mutta niihin on jonkin verran matkaa, eli ei ole tullut käytyä ostoksilla...

Tällaisia juttuja pyörii siis oman Suomi-ikävän ympärillä, pian onneksi pääsen taas käymään kun omat lakkiaiset odottaa! Olen tänä vuonna tekemässä blogiin joulukalenterin, joka on huomattavasti enemmän suunniteltu kuin viime vuoden yritys eli toiveita saa laittaa kommenttiboksiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti