keskiviikko 18. marraskuuta 2015

#52 Englannin sää-miten siihen voi varautua vai voiko ollenkaan?

Jos olen jotain oppinut Englannin säästä reilun vuoden aikana, niin kaksi tärkeintä asiaa ovat seuraavanlaiset:

1. Vaikka säätiedotus lupaa jotain, tunnin päästä loppupäivän ennuste voi olla aivan toisenlainen ja lopullinen säätila ihan muuta vielä.

2. Täällä ei todellakaan sada koko ajan, ei edes joka viikko!

Vuodenajasta riippuen sää on täällä hyvin erilainen. Nyt loppusyksystä on mielestäni huonoin sää, viime vuonnakaan tähän aikaan ei nautittu auringonpaisteesta tai tyynestä säästä. Syksyllä tarpeeseen tulevat siis hyvät, pitkävartiset kumisaappaat etenkin töissä ja sadetakki/-viitta tai sateenvarjo ihan turistijuttujakin varten! :) Toinen syksyn "vaara" on tuuli. En Suomessa asuessa usein valittanut tuulesta, mutta täällä siitä on tullut valitettua enemmän kuin sateesta... :D Tuulen kanssa oman kokemukseni mukaan auttaa parhaiten hyvä takki ja pipo tai jonkinlainen korvasuojus.

Talvi on suomalaisesta näkökulmasta varsin leuto eikä luntakaan näy sen kummemmin täällä päin Britanniaa. Lumen sijaan saattaa esiintyä sateita, vaikka viime talvi esimerkiksi oli melko vähäsateinen omiin odotuksiin verrattuna. Töissä mulla on päällä ihan toppatakki, etenkin kun en tee mitään erityistä fyysisyyttä vaativia tehtäviä, koska kyllä se nollankin kieppeillä oleva lämpötila alkaa pitkän ajan jälkeen tuntumaan. Talveksi voin suositella siis yleisesti lämpimiä vaatteita, oman maun mukaan.

Kevät alkaa täällä paljon aikaisemmin kuin Suomessa. Täällä oli jo t-paita kelit, kun kotipuolessa vielä käpöteltiin loskassa. Syksylläkin t-paidassa pärjää pidempään: vielä marraskuun alussa pärjäsi töitä tekemättäkin. Kevät oli mukavaa aikaa, kun kukkia oli kaikkialla ja aurinko paistoi päivästä toiseen. Maaliskuussa voi siis jo melkein varautua vaatteilla, joita käyttäisi Suomessa vasta toukokuussa!

Viime kesä oli todella lämmin, useaan otteeseen rikottiin suomen helleraja(ei mitään tietoa onko täällä sellaista :D) ja töiden tekeminen +30 asteen paremmalla puolen ei ollut mitään herkkua. Työkaverit sanoi, että viime kesä oli todella vähäsateinen, mikä kyllä näkyi tarhojen ja naapureissa olevien golf-kenttien kunnossa. Jos vaatetukseen annan vinkkejä tuon kesän perusteella en voi ehdottaa matkalaukkuun muuta kuin shortseja ja toppeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti