sunnuntai 29. marraskuuta 2015

#55 Marraskuun katsaus

Päätin tehdä tällaisen katsauksen kuluneen kuukauden tapahtumiin töissä, saa laittaa kommennttiboksiin viestiä, jos kiinnostaa lukea tällaisia tulevaisuudessakin tai jos idea oli huonoin ikinä!

Marraskuun aikana on ollut aika paljon vastuuta, koska pomo vietti suunnilleen puolet kuusta muualla, parissa kisoissa ja viikonlopun Ranskassa asiakkaan kanssa hevosta metsästämässä. Ensimmäistä kertaa oli mun ja Dn vastuulla tehdä viikon ajan listakin! Pomon puuttuminen lisäsi meidän ratsastettavia ja juoksutettaviakin, eli aika aktiivinen kuukausi ollut. Ehdin poissaoloista huolimatta saada kolme estetuntiakin, keskityttiin paljon siihen, että muistan mun flatworkin eli kouluratsastuksen käytön esteilläkin. Käytännössä siis haettiin jatkuvaa tasaista, rytmikästä ja koottua laukkaa, jotta vältytään esimerkiksi pikkuaskelilta ennen estettä ja ennen estettä vauhdin lisäämiseltä(jota kaarteen jälkeen helpommin ajautuu tekemään). Itsenäisesti ratsastaessa useaan otteeseen sain kehuja pomolta yhden hepon kanssa siitä, kuinka se on parantunut, parhaimmillaan oli vertaus Ellen Whitakeriin! Suomalaisittain en osaa kovin hyvin kehuja vastaanottaa, mutta kyllä ne mieltä lämmittävät :)Hevosia on tullut ja mennyt enemmän kuin yleensä tässä kuussa, yksi kävi kääntymässä testattavana, yksi lähti ja kaksi uutta tuli! Jurolle suomalaiselle ei-niin-luonteva tehtävä eli uusien asiakkaiden vastaan ottaminen ja paikkojen näyttäminen annettiin molempien asiakkaiden kohdalla minulle. Päädyinpä myös ostajaehdokkaalle näyttämään myynnissä olevan hevosen ja avustamaan eläinlääkärintarkistuksessa. Oli todella mielenkiintoista olla mukana avustamassa röntgenkuvien otossa ja sitten nähdä samat kuvat kera selostuksen, että mitä niistä oikein etsitään. Sainpahan myös leikkimielisen kutsun tulla useamminkin röntgeneihin avustajaksi :D Klippaamistakin on ollut hoidettavana, pikkuhiljaa yhä nopeammaksi olen tullut.

Sää on ollut niin laidasta laitaan, on ollut niin kovaa tuulta, ettei pystynyt ratsastamaan, niin kylmä, että maa on jäätynyt(täällä ei tarhata silloin) kuin myös niin runsasta sadetta, että hepat on pakko jättää tai hakea sisään. Onneksi on mukaan mahtunut myös aurinkoa, itse nautin todella paljon täällä olleista kylmemmidtö päivistä, kun pikkupakkanen sai nenän ja posket punoittamaan.

Yhtenä iltana poltettiin puuta ja aika paljon sai heittää dieseliä sekaan, jotta märkä puu syttyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti